Wednesday, January 11, 2006

answers`

Discount is what you save.
Sale Price is what you pay for.

Discount example:
A shirt for $29.99 with 40% off.
40% to a decimal is 0.4;
0.4x29.99= 11.99
Your discount is $11.99

Sale price example:
10% off a CD for $19.99
Since a percent is out of 100, you take away 10 from 100. You will have 90 as an answer. That is the percent you pay. 90% as a decimal is 0.9;
0.9x19.99=17.99
You pay $17.99

Percents:
50% of 70 is 35 because if you want to find 50% of any number you simply divide by 2.

35% of 80 is 28 because 25% is 20 because you can divide 80 by 4 or you can do this: (.25x80=20)
Now you need 10% more since 35-25=10. 10% of 80 is 8 because you divide by 10.
Add the numbers 20 and 8. You should have an answer of 28.








Français/French Deutsch/German Italiano/Italian Português/Portuguese Español/Spanish 日本語/Japanese 한국어/Korean 中文(简体)/Chinese Simplified Tagalog/Filipino

2 Comments:

At 9:17 PM, Blogger Mr. H said...

Superb. What a great job. Try the new math riddle puzzle at the Sargent Park Math zone. Use the link on the left of your blog.

H

 
At 2:13 PM, Blogger Mr. Reece said...

I must say that this was a beautiful response. I will use your response as a model for my grade 7 students

 

Post a Comment

<< Home