Friday, January 13, 2006

jan.13th; answers`

1. The steps are:
()Make a simple sentence
()Create a word ratio
()Answer it

2.Simple Sentence; How much times does Hayley need to enlarge the picture?
---Hayley would enlarge the picture ____ times.
()The sides of the picture equal to 15 because 3"x5"= 15"
()Since the sides are tripled you multiply each by 3
()3x3=9 ; 5x3=15
()When you multiply 15x9 it will give you 135 which is the new area of the picture
()Now, you divide 135 by the original area of 15 and you should get 9 ; 135/15=9
---Hayley would enlarge the picture 9 times.

3.Simple Sentence; If there are 35 students in a class with the ratio 3:4, how many more girls then boys?
---There are _______ more girls then boys.
()Since there are 3 boys for every 4 girls, you add the 3 and because it will give you how much students are in that statment
()Then, you divide 35 by 7 which will give you 5 ; 35/7=5
()Now you multiply 5 by 3 which will give you the total amount of boys ; 5x3=15
()Same with the girls, multiply 5 by 4 and that is 20 ; 5x4=20
()Subtract 20 by 15 which will give you 5 ; 20-15=5
---There are 5 more girls then boys.

``Percent Problems

1. Since it is a four-day trip and it is $8.00 a day. The operation would be; 4x8 which is equal to 32.
---Sami's parking bill only cost $____.
10% of 32 = 3.2
10%x2= 20%
3.2x2=6.4
So 20% of $32.00 is $6.40
You subtract $6.40 from $32.00 which is $26.60 ; $32.00-$6.40=$26.60
---Sami's parking bill only cost $26.60

2. To start, the operation is the grid sides 5x5 and the total squares so it is 5x5x5
The answer to that is 125
There are 62 shaded unit squares
So since all 5 grids are 125 when 100% shaded
100%=125 ;
You divide 62 by 125 ; 62/125=.496
Multiply by 100 ; .496x100=49.6
You round that to be 50%
--- about 50% is shaded.
--() I write alot*








Français/French Deutsch/German Italiano/Italian Português/Portuguese Español/Spanish 日本語/Japanese 한국어/Korean 中文(简体)/Chinese Simplified Tagalog/Filipino

0 Comments:

Post a Comment

<< Home